Dr. Ina Isac

"One eye-witness is of more weight than ten hearsays"
Plautus
Preturi Blog Intreaba
Medicul
Parerea
Pacientilor
 
Chirurgia sanului - Augmentare mamara cu proteze de silicon ← Index Proceduri
 1. Ce este operatia de augmentare mamara?
 2. Inainte de operatie
 3. Alegerea implantului
  1. Tipul
  2. Forma
  3. Textura
  4. Volumul
  5. Plasarea
 4. Localizarea inciziei
 5. Operatia
 6. Recuperarea postoperatorie
 7. Cicatricile
 8. Complicatii
 9. Efecte adverse
 10. Galerie foto
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | >
 1. Ce este operatia de augmentare mamara?
 2. Operatia de augmentare mamara urmareste obtinerea unor sani mai mari sau restabilirea volumului acestora dupa pierderi in greutate sau dupa nastere. In majoritatea cazurilor marirea sanilor se face prin utilizarea implantelor/protezelor mamare. Incepand cu anii '60, milioane de femei au apelat la infrumuseterea corpului prin aceasta procedura. Este astazi cea mai frecventa operatie efectuata in chirurgia estetica. Satisfactia pacientelor este foarte mare si creste foarte mult increderea in sine

 3. Inainte de operatie
 4. Inainte de operatie veti fi rugata sa urmati o serie de instructiuni date de catre medicul dumneavoastra. Instructiunile sunt foarte importante si trebuie respectate cu cea mai mare seriozitate.In caz contrar,riscul de aparitie a complicatiilor creste. Preoperator trebuie evitate aspirina si medicamentele anti-inflamatoare pentru o perioada de cel putin 10 zile deoarece aceste medicamente cresc riscul de sangerare intra- si postoperator. Daca sunteti fumatoare, va trebui sa intrerupeti fumatul cel putin o luna inainte de operatie deoarece nicotina intarzie procesul de vindecare. Este indicat sa va cumparati medicamentele prescrise de catre medic inainte de operatie. Cand va prezentati pentru interventie este indicat sa purtati haine lejere care se imbraca usor. De asemenea este bine sa aveti pe cineva (din familie sau prieteni) care sa va conduca acasa ulterior si sa stea cu dumneavoastra primele 24-72 ore pe timpul recuperarii.

 5. Optiuni in alegerea implantului mamar
 6. In timpul consultatiei/ consultatiilor preoperatorii, alegerea implantului se face impreuna cu medicul dumneavoastra. Alegerea acestuia este foarte importanta si se tine cont atat de dorinta pacientei cat si de recomandarile medicului. Se decide tipul implantului, volumul acestuia, localizarea lui si pe unde se va introduce.

  3.a. Tipul implantelor:
  1. implante saline (umplute cu ser fiziologic)
  2. implante de silicon
  3. implante cu gel siliconic inalt coeziv
  1. Implantele cu ser fiziologic
  Au fost utilizate in exclusivitate din 1992 pana in 2006 in Statele Unite. Din 2006 se folosesc si in Statele Unite implantele cu silicon.
  Pot fi comandate cu volume cuprinse intre 120 cc si 850 cc si cele mai multe se umplu cu ser fiziologic intraoperator.
  Avantaje:
  • sunt foarte sigure, in sensul ca daca se sparg, serul care se scurge este rapid absorbit de catre corp, fara nici o reactie adversa; in plus ruptura este detectata imediat prin scaderea dimnesiunilor sanului
  • sunt mai ieftine decat implantele de silicon
  • se pot introduce printr-o incizie mai mica datorita faptului ca se umplu cu ser intraoperator.
  Dezavantaje:
  • prezinta un risc mai mare de contractura capsulara
  • prezinta un risc mai mare de falduri vizibile si/ sau palpabile in special la pacientele slabe si la cele la care implantele sunt introduse subglandular
  2. Implantele de silicon
  Avantaje:
  • ofera un aspect mai natural sanului intrucat gelul siliconic are o consistenta mult asemanatoare sanului normal. Astfel, mai ales cand sunt plasate subpectoral, aproape ca nu sunt detectabile ochiului amatorilor.
  • din cauza vascozitatii mai mari a siliconului , au un risc mai mic de formare de falduri pe suprafata implantului, falduri care pot fi vizibile si/sau palpabile
  Dezavantaje:
  • in caz de ruptura a implantului, aceasta poate ramane nedetectata mult timp din cauza ca siliconul, avand o consistenta mare, nu se va scurge, ci va ramane in buzunarul implantului, neproducand, de altfel nici un alt efect advers
  • necesita o incizie mai lunga decat cele cu ser intrucat sunt preumplute
  • sunt mai scumpe decat cele saline
  3. Implantele cu gel siliconic coeziv
  Aceste implante prezinta o anvelopa siliconica formata din mai multe straturi care impiedica scurgerea gelului siliconic, spre deosebire de implantele siliconice clasice; de asemenea consistenta gelului este mai inalta, ceea ce face ca gelul sa nu se disipeze in cazul ruperii implantului.
  Avantaje:
  • au o consistenta mult apropiata de a sanului normal
  • risc foarte scazut de formare a faldurilor, care reprezinta principala cauza a rupturii implantelor
  • sunt foarte sigure, in sensul ca daca se rup siliconul, datorita consistentei foarte crescute, nu va curge
  • isi mentin oarte bine forma in timp, sunt foarte stabile
  • risc mai mic de contractura capsular
  Dezavantaje:
  • necesita o incizie mai mare pentru a le introduce din cauza consistentei mari a gelului
  • sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de implante

  3.b. Forma implantului
  Exista doua forme de implante: rotunde si anatomice. Implantele rotunde asezate pe o suprafata plana au forma de sfera aplatizata, avand acelasi volum in orice punct ales. Implantele anatomice au forma de para sau de picatura, avand volumul cel mai mare in partea inferioara a implantului. Ele dau o forma mai naturala sanului. Avantajul implantelor rotunde este ca forma sanului nu se modifica daca implantul se roteste in interiorul buzunarului sau. In schimb, implantele anatomice prezinta riscul de rotatie, caz in care este necesara o noua interventie chirurgicala. Implantele rotunde ofera posibilitatea unui decolteu mai plin, cele anatomice dau o forma mai naturala a sanului, mai plin in partea inferioara si mai plat superior.

  3.c. Textura suprafetei implantului
  Suprafata implantului poate fi neteda sau texturata. Implantele netede prezinta o anvelopa mai subtire si sunt mai moi la palpare, au un risc mai mic de ruptura si un risc mai mic de falduri palpabile sau vizibile. Implantele texturate au un risc mai mic de a dezvolta contractura capsulara si de a se roti in interiorul buzunarului, intrucat ele adera mai bine la peretele toracic. Din aceasta cauza toate implantele anatomice au suprafata texturata. Implantele texturate sunt mai scumpe decat cele netede.

  3.d. Marimea si volumul implantului
  Implantele puse la dispozitie de firmele producatoare au volume foarte variate, de la foarte mici (125 cc) la foarte mari (1200 cc).
  Dimensiunile care se iau in consideratie in alegerea implantului  sunt  baza, volumul si proiectia sa. Latimea bazei implantului este importanta intrucat un implant prea lat fata de baza sanului face vizibile marginile lui,lateral si medial. Volumul implantului va determina in mare parte marimea cupei iar proiectia acestuia determina cat de mult va proemina sanul anterior. Profilele existente sunt : jos, mediu si inalt.
  In alegerea implantului este foarte important ca pacienta sa tina cont de sfatul chirurgului intrucat numai acesta poate recomanda un implant care se potriveste unui anume corp. In general,implantele mai mici sunt supuse riscului mai mic de complicatii.

Pagina: 1 | 2 | 3 | 4 | >