Lifting corporal

Lifting-ul corporal este o procedura care se practica din ce in ce mai frecvent din cauza chirurgiei obezitatii la care se apeleaza din ce in ce mai mult in ziua de astazi.

Chirurgia postbariatrica sau liftingul corporal total indeparteaza pielea in exces care apare in urma slabirii masive in greutate; pielea intinsa si-a pierdut elasticitatea si, ca urmare, nu se mai poate modela pe noile structuri.

Aceasta piele formeaza falduri in special in jurul abdomenului, feselor, soldurilor si coapselor. Liftingul corporal total include toate aceste zone.

Operatia este o interventie extrem de serioasa care necesita o stare de sanatate foarte buna a pacientului si care implica in acelasi timp si cicatrici multe si lungi.

 

Cand si cui ii este adresata operatia?

In mod ideal se asteapta circa un an pana la 18 luni inainte de o operatie de lifting corporal pentru a permite corpului sa se stabilizeze la o anumita greutate. Procedura este indicata atat barbatilor cat si femeilor. Daca planuiti sa ramaneti insarcinata , este bine sa amanati operatia dupa nastere intrucat aceasta poate minimaliza rezultatul. Anumite boli contraindica interventia chirurgicala, ca de exemplu diabetul, bolile cardiovasculare, astmul bronsic, artrita, bolile psihice.

In ce consta operatia?

Operatia este o interventie extensiva care poate dura intre 3 si 7 ore in functie de zonele asupra carora se intervine. In cazul lifingului de coapse si de fese cicatricile sunt extensive si circulare, ascunse in masura posibilitatilor sub bikini.

 

Dupa operatie

Dupa operatie trebuie purtate imbracaminti speciale compresive timp de cateva luni. Recuperarea dureaza intre 6 si 8 saptamani.

Riscurile si complicatiile operatiei

Reactiile adverse sunt cele obisnuite ale oricarei operatii- infectii, sangerare, reactii legate de anestezie, tromboze, emboli in cazurile extreme. Complicatiile specifice interventiei sunt anestezie in anumite parti ale corpului, dezvoltarea de seroame, hematoame, cicatrici vicioase, dehiscente ale plagilor.